Direktlänk till inlägg 23 februari 2011
Idag ska jag koka apelsinmarmelad! Det står att den kan göras i mikro men jag tror att man kan koka den på spisen också.
ca 1 kg
Tvätta apelsinen väl. Skär den i 8 klyftor och skär sedan klyftorna i tunna skivor. Skala och dela äpplena. Ta bort kärnhusen, t ex med en tesked. Skär varje halva i 4 klyftor och sedan klyftorna i tunna skivor. Lägg dem direkt i vattnet i en stor skål som tål mikrovågsugn. Lägg ner apelsinskivorna och blanda ner sockret och anisen.
Tillaga utan lock på hög effekt (750w) tills marmeladen har rätt konsistens, ca 50 minuter. Rör om några gånger under tiden.
Gör ett marmeladprov; Lägg en sked marmelad på ett tefat som stått i frysen. Kyl ner marmeladen snabbt. Dra en sked genom marmeladen, om spåret inte flyter ihop är den färdigkokt. Fortsätt annars att koka och gör ett nytt prov efter 5 minuter.
Låt marmeladen stå i 5 minuter. Ös upp den i rena varma burkar och sätt genast på lock.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
|||||||||
|