Alla inlägg under juni 2009

Av Ingela - 13 juni 2009 08:40

Sommaren låter vänta på sig, som vanligt frestas man säga. Nästa helg beger vi oss söderut där det är 26-27 grader så man tar det ju lite lugnare då. Faktum är att det brukar vara så här nästan varje år. Det är trist, men man kan inte vänta sig annat. Tänker att tomaterna inte hinner mogna i sommar, men det är ju gott med inlagda gröna tomater också.

Dessa helger innan vi åker är det lugnt när min kurs är över. Passa på att läsa en del lustläsning. Just nu Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande. Lånad på biblioteket förstås. Visst är det mysigt att sitta i soffan med en kopp te och en bra bok?

Flyttplanerna stöts och blöts. Det lutar nog mot att vi gör det förr eller senare. Stötestenen är att båda ska få jobb, men något ska man väl kunna få... Även om man är 40+.

Öresundsregionen är ju en betydligt mer spännande region än vår. Där händer så mycket och arbetsmarknaden är dynamisk på ett helt annat sätt än här.

Av Ingela - 10 juni 2009 16:37

Idag så gick Sonen ut andra klass. Det var en traditionell avslutning i kyrkan. Inte så trångt och stort som igår. Men vädret är hel eller halvkasst fortfarande och man stod och frös utanför kyrkan som vanligt. Sonen har inga betyg än men är ändå glad att vara ledig trots att han ska vara på fritids 1½ vecka till.

Efter hans avslutning åkte vi in till stan och åt lunch och sedan glass i ett berömt glasscafé. Själv skippade jag glassen för jag tyckte det var för kallt, jag frös redan..

Också för oss vuxna så är det lite avslutning nu. Ekorrhjulet snurrar lite långsammare under lovet...Idag är vi lediga och det blir en mittiveckan ledig dag som bryter av. Nu är det nära till semester och vi behöver den. Igår gick jag till folk jag hade ärenden med istället för att slänga iväg ett mail bara för att komma upp och röra mig lite. Det ska bli så skönt med sol och bad.


Av Ingela - 9 juni 2009 16:30

Tisdag kväll gick tonåringen ut 8:e klass. Det var en väldigt lång avslutning med mycket elevframträdanden. Lite väl långt kanske.. Hemskt att säga men vi blev väldigt trötta. Sen stod vi ute i regnet och väntade på våra barn som vi hade svårt att hitta i folkmassan. Till slut fick vi i alla fall hem en trött Tonåring. Betyg delades nu ut för andra gången och inga IG-varningar denna gång heller. Hon hade tom lyft sig i några ämnen, tom i matte!! Matte som varit en stötesten hela vintern! Vi kan konstatera att hon nog ska kunna komma in på de flesta gymnasieprogram vilket känns skönt.

Av Ingela - 8 juni 2009 16:21

Idag var sonen på utflykt med sitt fritids på ett (utomhus)lekland i närheten. Tyvärr var det ösregn större delen av dagen men det hindrar ju inte tuffa killar!! När han hämtades var han alldeles totalt genomblöt. En annan kille som hämtades samtidigt var nästan torr förutom fötterna. När Sonen tillfrågades om hur det kunde komma sig att Oscar kunde vara så torr när han själv var så blöt så sa han: " Men han satt ju inne hos flickorna!!!". Det visade sig också att Sonen tillsammans med några andra riktigt tuffa killar stått i varmvattenduscharna med kläderna på för att värma upp sig i det kalla regnet! Själv tyckte han att alltsammans hade varit jättekul och led inte alls av det.

Tonåringen hade också en kortare utflykt med matsäck idag men när regnet kom åkte de hem till en annan elev och tittade på film.

Av Ingela - 7 juni 2009 09:48

Diskussionen har kommit upp med maken om flytt ner till Skåne där han fått ett bra jobberbjudande. Vi trivs här men... Jag har ju inget emot att byta jobb och något ska man väl kunna få där också. Ska vi flytta  någonstans så är det väl dit.. Nästa år ska barnen ändå byta skola så.... Det blir en massa bök innan vi är klara men visst kan det bli bra. Det kan ju vara en chans att hoppa på något bra, det kan det ju vara..

Så mycket om  och men och funderingar. Under sommaren ska vi bestämma oss. Har börjat i smyg kolla skolor och jobb och bostäder på nätet för att ställa in mig men vet inte hur det blir. Maken låg vaken på natten och funderade på detta. En stor funderingspunkt. Jag som varit 20 år på samma arbetsplats, men då är det ju hög tid.....

Av Ingela - 6 juni 2009 13:25

Har varit på vernissage på årets sommarutställning i Karlskrona Konsthall. Se här. Simkalmarbim med de två (Kalmar)konstnärerna Gunilla Skyttla och Raine Navin. Min favorit är kossan här nedan. Tonåringen följde till min förvåning glatt och villigt med. Det visade sig att hon visste att affärerna hade öppet trots att det är helgdag. Hon ville så hemskt gärna ha ett par nya gladiatorsandaler som är högsta mode just nu. Det blev ett par billiga på indiska och vi hoppas att de håller längre än de senaste vi köpte där.

Av Ingela - 3 juni 2009 17:45

En bild från min lilla trädgård där en bänk skymtar mellan syrenen och rododendron. En liten stig slingrar sig in i skogen.

Vår trädgård är avskärmad av syren och hassel och en vildapel och andra träd.

Nu har det ju växlat med sol och regn och då är det ganska behagligt. Kryddor och ruccola har vi redan skördat och snart har vi rädisor.

Av Ingela - 1 juni 2009 07:34

till kvällen när jag ska gå till biblioteket och hitta en hög med spännande, mysiga, tankeväckande och bra böcker.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards