Direktlänk till inlägg 11 augusti 2011
Igår hade jag ledig dag och tillbringade den i blåbärens tecken. Köpte en låda med 5 kg blåbär från en lastbil och pysslade med dem större delen av dagen. Började med blåbärssylt, enligt barnens favoritrecept där några vaniljstänger får koka med. Tyvärr hade jag inte tillräckligt med vaniljstänger hemma för att koka en omgång till så jag lade undan ett kilo i frysen. Sen blev det pajbak: En att äta samma dag och fyra att lägga i frysen att ha till vintern. Använde enkelt grundrecept för smulpaj. Det blev en del blåbär över. Strödde ut dem i omgångar på en bricka och ställde den i frysen så att de blev styckfrysta och lättare att plocka åt sig för att ha i frukostyoughurten i vinter.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|