Alla inlägg under augusti 2009

Av Ingela - 15 augusti 2009 17:19

I morse var det ganska fint väder om än lite kallt men jag gav mig ut på powerwalk 08.15 i morse med en nerladdad p3-dokumentär i öronen. Jag mötte tre-fyra äldre damer med hund, en gubbe på cykel, en kvinna med barnvagn och en katt. Skönt var det i alla fall.

Idagarna pågår vår hamnfest som har ett betydligt ståtligare namn men det är en hamnfest i alla fall. Först var det som sagt fint och Sonen åkte karuseller men sen började det regna och vi flydde till ett varmt café uppe på stan, liksom andra gjorde. Tonåringen var med kompisar och de gick hem till en tjej och tittade på film. Det regnar ännu och vi har fortsatt myset hemma och ska nu baka pizza med salami, mozzarella och oliver. Köttfärs för barnen. Till detta rödvin och saft. Trevlig lördag!

Av Ingela - 14 augusti 2009 08:34

Så här i rötmånaden kommer de där irriterande små flugorna tillbaka igen! När vi reste till Göteborg var fruktfatet tomt, krukväxterna var utomhus och soppåsen tom. Ändå så var det flugor i huset när vi kom tillbaka. Tar de sig in genom små springor eller hur gör de? Lägger de ägg på undangömda ställen? Nu är det den årliga kampen mot dessa flugor igen. Ingen som helst föda får stå framme. Allt är i kylskåpet, även frukt. Krukväxterna är ute och soppåsen övertäckt. En pappa till en av dotterns kompisar jagar dem med dammsugaren! Det kanske vore något.

Annars är det trögt att börja jobba. Har inte så mycket inbokat som tur är så man kan komma tillbaka i lugn och ro men det är trögt. Dessutom har ju de andra varit lediga så jag kunnat vila på morgonen. Nästa vecka, usch!

Av Ingela - 10 augusti 2009 11:17

Varit några timmar på jobbet nu. Vaknade 07.15 Den där vanan att ligga till lite som jag fick 4:e semesterveckan verkar hålla i sig. Lite sömnbrist från Göteborg. Eftersom jag var tvungen att ta bussen så var jag inte på jobbet förrän 08:45! En och en halv timma senare än vanligt. Men resten där hemma är ju fortfarande lediga och vill gärna sova till lite!

På jobbet är det faktiskt lite smådött. Många är lediga en vecka till. Det tror jag att jag ska vara nästa år. Var inne i mailet men det var inte så farligt. Nästan lika många skräpmail som riktiga mail. Det flesta har ju varit lediga och det håller nere mailmängden. Annars som sagt lite smådött, men man ska ju börja lite försiktigt. Tids nog blir det stressigt och tröttsamt och dålig sömn.

I går kväll tog jag ett sista bad sen eftermiddag när vi kommit hem från Göteborg. Förmodligen blir det inte mer i år, brukar vara så när jag börjat jobba. Var fullt på parkeringen när vi kom trots tidpunkten. Många börjar idag och ville ta sitt sista bad. Första dagen som det faktiskt var hyfsat varmt.

Av Ingela - 9 augusti 2009 18:29

Lite spontant bloggande efter hemkomsten. Åkte upp till Göteborg i fredags och tillbringade eftermiddagen på Liseberg med en f.d klasskompis till sonen som flyttat upp. Själv är jag inte alls road av nöjesfält och inte blir det bättre av att där är så mycket folk på Liseberg.

Vi bodde på Park Avenue, lyxhotell vid Avenyn, och man fick en vision av Hollywood när vi lämnade bilnyckeln i receptionen och de parkerade bilen.

På kvällen skulle sonen sova över hos kompisen och jag och maken tog en öl, respektive vitt vin i baren (gissa vem som tog vad!). Tonåringen tog en cola. På lördagen var det dags att angöra shoppingen medan killarna intog Liseberg igen. Mycket folk, varmt men inte så farliga köer och en vänlig stämning. Tonåringen gjorde en hel del fynd, jag några färre. När det blev dags för lunch blev det i Köttbullekällaren, som finns kvar efter alla dessa år sen jag flyttat därifrån. Billigt och lugnt.

Sen såg vi några kändisar. Maken såg ju den största när han såg självaste Zlatan på ett utecafé. Själv såg jag MatNiklas, inte riktigt samma nivå.

Sen framåt kvällen blev det konsertdags. Och som sagt det är enormt mycket folk i Göteborg, två Madonnakonserter, jazzfestival och Ulf Lundell på fredagen m.m m.m men väldigt lugnt överallt. Tonåringen hade med oss godis och läsk och några tidningar och slog oss ner på Ullevi för att invänta Madonna. Även om vi satt långt bak så såg vi bra och ingen skymd sikt. Måste beröma arrangörerna för bra service på plats, har varit på andra konserter där det inte alls fungerat lika bra. I övrigt lugnt och städat, lite äldre publik och mycket kvinnor. Jag vet en hel del personer här nerifrån som skulle dit men inte en enda såg jag. Själva konserten: Jag tycker hon är enormt proffsig och det är inte en enda död punkt. Mäktigt är rätta ordet. Två timmars action hela tiden. Hon har varit med mig sen jag var ung och det var stort att äntligen få se henne. Hoppas få vara så pigg när jag kommer upp i hennes ålder som hon är, jag är det inte nu men hoppas bättra mig.

Sen skulle vi därifrån och det blev ju lite stockning när 55 000 människor skulle ut från Ullevi. Vi fick klättra över ett staket bland annat. Och nu visade sig att hotellet var värt sina pengar: Vi hade gångavstånd och vi behövde inte få ut en bil eller ta oss till bussar genom folkmassan. Sen var det lugnt på hotellet eftersom det är så dyrt. Inget spring i korridorerna på natten.

Sen börjar jag ju jobba imorgon men det får jag ta då. Känner mig ändå rätt utvilad den här gången.

Av Ingela - 6 augusti 2009 20:04

Så bär det av till Göteborg imorgon!!! Till Liseberg, till shoppingen, till konserten. Och nästa vecka börjar jobbet igen! Blandade känslor som vanligt men semestern har varit bra. Mycket bra. Fjärde veckan har jag till och med sovit uppemot 8 timmar! Men det försvinner väl all världens väg nu när vi ska ut och resa. Nästa år ska jag försöka få fem veckor i ett svep för att få vara nervarvad längre.

Av Ingela - 5 augusti 2009 17:53

För mig är det sista veckan och många har redan börjat. Lite vemodigt känns det och jobb ångesten börjar komma. Det är en tung höst som väntar.

I tidningarna finns det tips om hur man ska göra. Se t ex här.

Jag ska ta till mig det där att försöka ligga lågt första veckan. Maken har ju fortfarande semester, så har man tur så kan man t ex sova på mornarna. Jag tycker det är hemskt hur trött man blir när man börjat jobba. Så fort det är helg så vill man bara sova. Ska försöka vara mera avspänd i år.

Av Ingela - 4 augusti 2009 20:08

Nu har vi gått in i sista semesterveckan som avslutas med Göteborgsresan på fredag! Har försökt skruva upp tempot med några shoppingrundor, försiktiga, jag ska ju handla i Göteborg också! Och i Göteborg blir det lyxhotell (fanns inget annat), shopping, Liseberg och konsert förstås. Kanske ska jag gå och titta på Handelshögskolan och i Johanneberg där jag bodde under studietiden. Museibesök får jag väl inte med mig någon på.


I Ängelholm köpte jag på skoj en liten burk hemskt dyrt te som jag hört talas om: Kusmi te. Och det var så gott!! Jag brukar inte falla för det som kostar mera, vanligtvis är det samma som det billiga men här var det skillnad. Smaken jag köpte var Spicy chocolate, kryddig och härlig. Rekommenderas varmt om ni gillar te.

Av Ingela - 2 augusti 2009 17:47

Hemma igen efter några avkopplande dagar i Ängelholm. Även om det blåst en del och kanske inte varit så där supervarmt så blev det några fina dagar på stranden med snäckplockning och viss påbättring av solbrännan. Vid hemkomsten åkte vi ut till vår egen lilla badplats och tog ett snabbt, iskallt bad. Alla utom sonen som hellre var hos en kompis och spelade TV-spel.

Nu går jag in på sista semesterveckan och måste börja varva upp....

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards