Direktlänk till inlägg 1 september 2010
Sonen har tröttnat på smulpajer så idag gör vi klassisk äppelkaka:
Smält smöret coh låt det svalna något. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen tillsammans med mjölken och det smälta smöret. Rör till en jämn smet och häll i en smord och bröad form.
Skala och klyfta äpplena och ta bort kärnhuset. Lägg klyftorna i en liten plastpåse och strö i kanel och socker. Skaka plastpåsen så att klyftorna täcks av kanelsockret. Tryck ner äpplena i smeten. Om det blir kanel och socker kvar i påsen kan man strö det över kakan. Grädda kakan på 200 grader i 20-25 minuter
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 |
||||||
|