Direktlänk till inlägg 29 september 2010
Så här års så står man alltid med en hög gröna tomater som inte hunnit mogna. Ett alternativ är att sylta en del små.
Till ättíkslag
Skölj tomaterna och ta bort blomfästena. Picka dem med en gaffel.
Koka upp vattnet i en gruta och förväll tomaterna 5 minuter eller tills de känns halvmjuka. Ta upp och lägg tomaterna i en bunke eller kruka.
Bllanda vatten, ättikssprit, socker och kryddor inknytna i en bit tyg eller i en tekula, i en kastrull. Koka upp lagen. Ta bort kryddpåsen, men spar den, och häll den heta lagen över tomaterna. Låt tomaterna stå svalt till nästa dag.
Häll lagen i en kastrull och och koka upp på nytt med kryddpåsen. Häll lagen het över tomaterna. Upprepa detta efter några dagar. Skumma om det behövs. Till slut burken och förvara den svalt.
Passar brea till stekta kötträtter.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 |
||||||
|