Alla inlägg under februari 2009

Av Ingela - 16 februari 2009 12:58

Nu är resten av familjen sportlovslediga medan jag kämpar på. Har gått på högvarv sedan julledigheten och det börjar slita nu. Längtar efter ledighet. Som tur är så tar jag inte jobbet på samma allvar längre och börjar komma ifrån det där med "duktig-flicka". Numera håller jag mera på "Good enough": Inte slita ut sig för ett perfekt arbete som ändå ingen uppskattar. Istället blir det tillräckligt bra. Det är ju hemmalivet som är det riktiga livet.

Av Ingela - 15 februari 2009 14:38

Andra dagen med fint väder och vi gick en lång runda i solskenet. Temperaturen så där lite lagom kring nollan. Tyvärr har vi den sydsvenska vinterns gissel där det smält och fryst och ett ispansar täcker nu trottoarerna där försumliga villaägare inte bryr sig om att sanda. Man får göra det bästa av det och vår snölykta står faktiskt än! Den lyser så fint om kvällarna.

För att vänta in våren lite brukar jag köpa krokus i kruka så här års. Är man riktigt pysslig så kan man ju köpa lökar själv och sätta i kruka på höstkanten som sen får stå ute tills man plockar in den i februari. Så pysslig är aldrig jag utan det är roligt att handla i blomsterhandeln också. Man köper krokusarna lite knoppiga så slår de snart ut.

Av Ingela - 14 februari 2009 11:38

Idag 14 februari är det Valentindagen och den första riktiga högtidsdagen efter jul. Under tidig kristen tid fanns det flera martyrer med detta namn men nästan ingenting är känt om dem. Kopplingen till kärlek kommer från en folklig föreställning om att fåglarna denna dag bildade par. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. Under 1990-talet tog firandet fart även i Sverige (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnit sin plats som Alla Hjärtans dag i den svenska högtidskalendern. Visst är det hopplöst kommersiellt men lite kul nu när man börja ana slutet på vintern! Hos oss har vi köpt en massa godis, det har främst blivit godisets högtid. Barnen tycker det hör till. Och så lite blommor förstås. Riktigt hur Tonåringen har det med detta vet jag inte, allt detta är ju hemligt.

Vi i söder har ju också snö sedan några dagar tillbaka och flera minusgrader. Tyvärr är det så tråkigt att snön har smält och fryst i flera omgångar så att det är svårt att ta sig fram! Men det ser fint ut inifrån fortfarande. Och fåglarna flockas vid fågelbordet.

Av Ingela - 11 februari 2009 15:31

När mina snödroppar äntligen slagit ut så täcks de av snö!!!! Vi i Sydsverige har fått rätt mycket snö från i natt. Just när vi börjat räkna in våren!!!! Snön är rätt blöt och temperaturen ligger på nollan så den blir nog inte kvar länge.

Det är bara att gilla läget och gå ut och göra en snölykta till i kväll. Våren kan ju få tillfälliga motgångar men den kommer alltid tillbaka.

Av Ingela - 8 februari 2009 19:11

Idag kom vår tonåring hem och var nog ganska glad ändå att vara hemma. Resan har varit lång och däruppe var det hemskt kallt och mycket snö. Sin vana trogen har hon dock inte packat upp utan väskan kommer väl att stå där några dagar tills vi tröttnar. Gladast var hon över sin tjejtidning som kommit under bortavaron och att få se reprisen av Top model ikväll.

Vi andra har fått uppleva lite vintersol mellan molnmassorna idag efter flera veckors mulet väder. Och faktiskt så värmde den en aning mitt på dagen!

Mina snödroppar är knoppade nu och jag väntar mig att de slår ut inom några dagar. Men de har väl varit utslagna länge hos er som bor ännu längre söderut.

Av Ingela - 7 februari 2009 14:00

Februari är rätta tiden att ta in kvistar och driva dem att slå ut. Plommon och körsbär ska vara bra. Al, rönn, kastanj och lönn är också tacksamma. Jag tycker om Forsythia som lyser upp vintern med sina gula blommor, men det har jag inte fått tag i än. Och blåbärsris!

Ta kvistarna i blidväder och låt dem inte stå i torr luft eller intill ett element. De ska ha kallt vatten som man byter då och då, samtidigt spolar man av skaften. Det finns olika knep som att de först ska ligga någon dag i varmt vatten i badkaret eller att de ska svepas om av en plastpåse men jag vet inte riktigt om de funkar.

Idag var jag ute i vår regntunga skog och plockade lite blåbärsris som jag tog in. Först kommer små späda blad och därefter små skära, lyktlika blommor. De är jättefina i all sin enkelhet! Och jag svepte faktiskt en plastpåse över dem så får vi se om det påskyndar det hela.

Av Ingela - 5 februari 2009 17:32

Så här såg det ut från mitt fönster på jobbet idag! Riktigt tråkväder som synes. Regnet har lättat nu framåt kvällen men jag hoppas verkligen att det inte fryser i natt så blött som det är ute.

Sonen håller väldigt mycket på med slangbellor och pilbågar. Han går i andra klass och gör all utrustning själv så det är ju inte någon jättekvalitet på dem, som tur är... Han lär inte kunna skada någon med dem i alla fall. Konstigt att pojkar alltid ska hålla på med vapen.

Av Ingela - 4 februari 2009 19:27

Bild från Åre, där dottern är. Enligt rapporter så är där jättekallt (lägre än minus 10) och ingen sol, fast det går bra att åka.

Idag har kompisens pappa åkt omkull och brytit nyckelbenet! Jag funderar mest på hur de då ska få hem alla sina väskor på tåget på den långa, långa resan hem till helgen.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards