Alla inlägg under oktober 2010

Av Ingela - 12 oktober 2010 08:49

  

Varför är man som tröttast de mornar när man faktiskt sovit bra på natten? Har man sovit illa är det oftast lättare att komma upp än när man väcks av väckar klockan och sovit 7,5-8 timmar. Kanske är det så att när man väl kan sova så länge så är det för att man är så trött att en natt inte räcker för att sova ut!

Av Ingela - 11 oktober 2010 08:58

   Igår gick vi en lång härlig promenad runt stan, Maken, Tonåringen och jag. Solen sken och det var lagom varmt.

Vi såg två personer som jag undrar om de var på väg till ett live eller om de bara var lite annorlunda i största allmänhet.

Först såg vi en person i 20-årsåldern med stora byxor, gubbkeps, vit skjorta och slips och en sådan där kort vid rock. Dessutom glasögon och stora framtänder. Tonåringen och jag tittade på varandra när vi passerat och jag funderade lite om han möjligen var på väg till ett 30-talslive eller möjligen 40- eller 50-tals?

En stund senare mötte vi en person, också i 20-årsåldern, i en lång, brun rock. Den liknade närmast en munkrock med huva och allt. Möjligen var det en ovanligt ful badrock. Man såg att han hade vanliga byxor under. När vi passerat honom så sa jag det att där har vi en till som är på väg till ett live: Ett medeltidslive den här gången. Kanske hade han rollen som den onde munken.

Ja, vem vet. Antingen var det live eller också var de bara lite annorlunda i största allmänhet. Och det kan man väl få vara.


Av Ingela - 10 oktober 2010 14:09

  

Har varit en fantastisk hösthelg här i södra Sverige med lagom temperaturer och sol. Igår eftermiddag gick maken och jag en promenad i strövområde längs havet och det var alldeles underbart. Vi hade hört talas om en grillplats som skulle ligga lite avsides och skulle leta efter den. Vi gick och vi gick men trodde vi hade missat den då vi fick syn på en ölburk, då förstod vi att den inte kunde vara långt borta och mycket riktigt där var den.

Vi har faktiskt ycket träd fortfarande som är gröna men vi börjar få färger på både löv och bland svampar. Visst är flugsvampen vacker fast den är giftig! Nu ska jag baka scones och göra te till middagsfikan!

Av Ingela - 8 oktober 2010 08:15

  

Nu är det fredag.

Och jag kan inte hjälpa att det känns bra. Inget inbokat idag utan jag kan sitta i lugn och ro och blogga lite. 10 plusgrader ute och lite disigt ute. Många träd är faktiskt fortfarande gröna medan en del börjat bli gula. Tänkte ta ett träningspass på lunchen idag trots min förkylning, jag klarar inte att vänta. Skulle jag vänta tills jag blir totalfrisk så får jag vänta till jul och då kommer jag aldrig tillbaka.

Försökte få med mig barnen ut att plocka vackra löv häromdagen, men de tyckte att det var för tidigt än. Kanske om några veckor sa de. Vi hoppas att det finns vackra löv kvar då. Vi lägger dem i press i en tidning under en matta i en vecka sisådär. Sen använder vi dem mest som dekoration i fönstren och som bokmärken.

Av Ingela - 7 oktober 2010 08:45

  

Hösten tränger sig på…..

Nu kan man inte förtränga det längre, den mörka årstiden kommer.

Idag är det Birgittadagen och det ska ju vara Brittsommar men här regnar det lite lätt. Men det är ganska varmt 11-12 grader.

Regn och blåst gör det kulet ändå.

Min hemska förkylning är inne på tredje, eller om det är fjärde veckan. Jag är fortfarande snuvig och täppt och har lite ont i bihålorna. Känns som om jag kommer att få dra på detta hela vintern.

Idag är Sonen på orientering i rusket. Han vill ändå inte klä på sig ordentligt. Ända sedan han var bebis har han alltid velat vara tunnklädd. Jag minns när han var 1½ år och skulle börja dagis. Det var i september och han hade sprungit en hel sommar barfota och barbent. När det sen blev lite kallare och vi skulle få på honom långbyxor och strumpor så slogs han för sitt liv. Han hade glömt vintern och kölden. Förra vintern ville han helst gå i sina gympaskor trots minusgrader och mycket snö. Nåja, så kallt är det inte utan att han överlever.

Tonåringen orienterade också häromdagen, också hon tvångsvis via skolan. Att hon skulle vinna var ju helt uteslutet så då kunde man lika gärna ta det lugnt. Tjejerna hade fika med sig i skogen och myste med varm choklad. Hon hade i alla fall kul men så många kontroller tog hon ju inte.


Av Ingela - 4 oktober 2010 10:48

I lördags fick vi kokt potatis över och jag gjorde potatisvåfflor på det.


POTATISVÅFFLOR ca 6-7 laggar
4 dl mjöl
1 tsk salt
lite socker
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
ca 500 g råriven eller kokt, pressad potatis
100 g smör, smält

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll på mjölken under vispning. Vispa slätt.

Skala potatisen och riv eller pressa den. Blandas ner i smeten med smöret.

Grädda våfflorna, smör i laggen behövs inte.

Dessa är alldeles utmärkta att använda som sk matvåfflor; Med t ex knaperstekt bacon, eller rökt lax och lite crème fraîche.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards