Direktlänk till inlägg 28 november 2009
Första advent imorgon och vi kan väl börja jula till det med lite julig marmelad.
Ingredienser
Skala päronen. Dela dem och ta bort kärnhusen. Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Koka under lock 5-10 minuter.
Skälj under tiden chilin, dela den och skär den i mycket små bitar. Lägg chilin och syltsockret i grytan och koka i ytterligare 2 minuter. Häll upp på varma, rena burkar.
Förvara kallt. Förhoppningsvis går ju denna marmelad åt i november så konserveringsmedel behövs inte. Räcker till ca 4 halvlitersburkar. Receptet kan halveras och dubblas.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|