Direktlänk till inlägg 29 november 2009
Idag tänkte jag ge mig på saffransscones. Goda med smör och ost eller på engelskt vis med grädde och sylt.
Till 4 kakor behöver du.
Sätt ugnen på 275 grader. Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela sedan det rumsvarma margarinet i mjöblandningen och häll i brödsirapen. Lös saffranen i lite av mjölken och blanda i resten av degen. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
Arbeta samman till en deg och dela den i fyra lika stora delar. Forma till runda bullar på två smorda plåtar och plattta till dem, ca 1½ centimeter tjocka. Nagga och skåra dem i ett kryss.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna fått fin färg.
Låt svalna lite grann och bryt sedan sönder dem.
Är bäst nybakta. Det du inte äter på en gång bör du frysa.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|