Direktlänk till inlägg 23 augusti 2010

Citronsyltad squash

Av Ingela - 23 augusti 2010 08:13

  

Citronsyltad squash


Så här dags mognar all squash på en gång och man vet inte vart man ska göra av allt man får. Ett sätt är att lägga in och spara till kulna vinterkvällar.


Det här ger ca 1 liter


  • 1 ½ kg  (1 kg rensad) squash

Lag 1

  • 1 l vatten
  • ½ dl ren ättika eller 1 dl ättikssprit 12%
  • 2 msk salt

Lag 2

  • 5 dl vatten
  • 5 dl Strösocker
  • 1½ dl färskpressad citronsaft

Dag 1

Skala och kärna ur squashen. Skär den i 3 cm tjocka skivor.

Blanda vatten, ättika, och salt till lag 1. Häll lagen över squashen och låt stå kallt till nästa dag.


Dag 2

Slå bort lagen.

Koka upp socker och vatten till lag 2. Skumma. Lägg i några squashremsor åt gången och koka knappt mjuka. Tag upp med hålslev och lägg i burk.

Tillsätt citronsaft till lagen och koka samman något. Tag bort från plattan och häll ev i Atamon enligt anvisning på förpackningen. Häll den varma lagen över squashremsorna och förslut burkarna. Låt stå 2 veckor före servering. Förvara kallt 

Citronsyltad squash

 

Så här dags mognar all squash på en gång och man vet inte vart man ska göra av allt man får. Ett sätt är att lägga in och spara till kulna vinterkvällar.

 

Det här ger ca 1 liter

 

  • 1 ½ kg  (1 kg rensad) squash

 

Lag 1

  • 1 l vatten
  • ½ dl ren ättika eller 1 dl ättikssprit 12%
  • 2 msk salt

 

Lag 2

  • 5 dl vatten
  • 5 dl Strösocker
  • 1½ dl färskpressad citronsaft

 

Dag 1

Skala och kärna ur squashen. Skär den i 3 cm tjocka skivor.

Blanda vatten, ättika, och salt till lag 1. Häll lagen över squashen och låt stå kallt till nästa dag.

 

Dag 2

Slå bort lagen.

Koka upp socker och vatten till lag 2. Skumma. Lägg i några squashremsor åt gången och koka knappt mjuka. Tag upp med hålslev och lägg i burk.

Tillsätt citronsaft till lagen och koka samman något. Tag bort från plattan och häll ev i Atamon enligt anvisning på förpackningen. Häll den varma lagen över squashremsorna och förslut burkarna. Låt stå 2 veckor före servering. Förvara kallt

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 11 september 2019 07:56


  De sista åren har jag skrivit mycket sporadiskt här men ibland går jag tillbaka och tittar. Tänk så länge sedan jag började! Tonårsdottern är inte tonårig längre utan vuxen och utflyttad för länge sedan. Sonen är 19 år nu och har tagit studenten o...

Av Ingela - 13 januari 2019 15:03

Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...

Av Ingela - 16 december 2018 12:32


   Just för ögonblicket bså snöar det faktiskt här men när jag tog min promenad igår eftermiddag så gjorde det inte det. Och det är mörkt och blött i de sydsvenska skogarna utan snö! I går hittade jag i alla fall en slemsvamp, en märklig organism s...

Av Ingela - 14 december 2018 22:10

    Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer.    ...

Av Ingela - 28 november 2018 08:21


  Så har rimfrostdagarna kommit hit till södra Sverige. Ingen snö än men ett par minusgrader så här när första advent närmar sig.... Vi går in i midvintern nu och agnarna sållas från vetet. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards