Direktlänk till inlägg 25 augusti 2010
Idag bakar sonen och jag kladdkaka med nötter. Visst är det en kaloribomb, men med nyttigt fett.
8-10 bitar
Till servering: Grädde eller glass, gärna av någon nyttig sort
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, häll i kakao och vaniljsocker och rör om. Blanda i mjölet och häll sist i matfettet. Rör om till en jämn smet, häll i en smord rund form. Strö över nötterna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter för en krämig rinnig mitten eller upp till 40 minuter för en mer fast kaka med kladdig mitten.
Låt svalna innan servering. Man kan ha glass eller grädde till men den går bra att äta precis som den är till kaffe eller te. Också gott med lite frukt till: t ex jordgubb eller persika.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|