Direktlänk till inlägg 11 januari 2009
En enkel vinterefterrätt!
4 portioner
4 skalade bananer
2 msk socker
1 dl hackade hasselnötter (jag har också provat med mandel)
3 msk ljus sirap (lönnsirap går också bra)
Värm ugnen till 225 grader. Dela bananerna på längden. Smörj en form och lägg ner bananerna. Strö över socker och nötter. Ringla över sirapen. Låt bananerna få fin färg, det tar ca 20 minuter. Vaniljglass passar bra till. För oss som tycker det är lite "tungt" med glass passar naturell yoghurt bra.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|