Alla inlägg under mars 2009

Av Ingela - 20 mars 2009 13:41

Vårdagjämning och från och med nu tar ljuset över. I helgen planerar jag att plantera lite granna och plocka undan de sunkiga ljungplantorna jag satte i höstas! Hoppas det vackra vädret håller i sig!

Var på utvecklingssamtal med Tonåringen häromdagen och det var riktigt trevligt. Nu har jag ju sådan tur att hon inte har någon IG-varning hängande över sig (risk för icke godkänd). Man kan konstatera att dagens unga lärare har en helt annan relation med sina elever. Båda parter är jätteraka! Härligt!

Av Ingela - 18 mars 2009 17:38

Äntligen har blåsipporna kommit!!!! I eftermiddags tog jag denna bilden i vår trädgård. Nu kan vi väl säga att våren är officiellt invigd. Äntligen, äntligen!!!!!!!

Av Ingela - 18 mars 2009 07:52

En solig onsdagsmorgon för första gången på länge. Visst är våren på gång fast det var bara två plusgrader. Och det blåser en hel del! Igår kväll var det riktigt vårlikt och det märks att de långa ljusa kvällarna är på gång.

Det hjälper en att tänka positivt när man haft en usel sömn i natt. Äntligen, äntligen ska jag få behandling för detta. Jag vägrar sömntabletter och har ansett att Vårdcentralen inte har något att ge mig. Äntligen har jag fått reda på att företagshälsan har program för detta, så nästa vecka börjar jag. De använder i första hand avslappningsprogram och liknande, inte tabletter. Hoppas, hoppas det kan bli bättre.

Av Ingela - 16 mars 2009 07:41

Idag var det första morgonen som jag hörde småfåglarna sjunga i skogen utanför tidigt, tidigt. Jag tycker det är småsmysigt och ett härligt vårtecken. Det förgyller onekligen sömnlösheten!

Jag vet att det finns vissa, maken inräknad, som irriterar sig men det gör inte jag.

Av Ingela - 15 mars 2009 17:02

I går kom det önskemål om efterrätt efter lördagsmiddagen. Då fick man tänka till och det blev något i all enkelhet.

 
  • 2 äpplen
  • kanel efter smak
  • en näve russin
  • vaniljglass eller yoghurt om man vill hålla igen
  • hackade valnötter
 

Hacka äpplena

Blanda med russin och valnötter

Häll på kanel, efter smak

Komplettera med glass

Blev väldigt uppskattat av alla.

Av Ingela - 14 mars 2009 11:00

Muffins kan man nästan alltid baka!! Ingredienserna är sånt som nästan alltid finns hemma, man kan variera smaksättningen och det tar inte så lång tid. Jag tycker bakning är avstressande, man tar en sak i taget och är koncentrerad. Sen är det ju gott efteråt också!

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Smält 25g smör eller margarin.
  • Blanda 4 dl mjöl, 2 dl socker (gärna råsocker eller ta hälften farinsocker), en tsk salt och 2 tsk bakpulver väl i en bunke. Om man vill kan man ta i kryddor som kanel och muskot här. Eller hackade nötter. En tredjedel av mjölet kan bytas ut mot havregryn, så blir det jättenyttigt.
  • Häll i margarinet
  • Vispa i en annan bunke ihop ett ägg med en och en halv dl mjölk. Häll det i mjölblandningen och rör ihop försiktigt.
  • Häll upp i formar. Tryck gärna i någon frukt eller några bär i varje form, frysta går bra. Äppelbitar i socker och kanel är gott att lägga i. Små chokladbitar rekommenderas också.
  • Grädda i ungefär 20 minuter.
Av Ingela - 14 mars 2009 10:56

Äntligen helg! Har sovit dåligt hela veckan och är lite avslagen. Tänker sova middag idag. Det finns inget skönare!!!! Hade stora planer men det blir lite lugnare. Det kommer arbetsamma helger längre fram med vårbruk och födelsedagsfirande. Bakar kanske lite i eftermiddag. Känner mig dock fortfarande lite peppad av gårdagens glada besked från hälsoprofilen. Elitklass för min ålder!!!! Det är grejer det! Undrar hur många av ens klasskamrater från grundskolan som kan skryta med det! Och jag som var absolut sämst i gymnastik! Liten och klen som jag var och utan bollsinne!

Av Ingela - 13 mars 2009 14:19

Så här när det är extremt tråkigt ute (och ibland inne) vill jag gärna ha några blommor inne. Eller så här på vårvintern några kvistar som man driver i blom. Forsythia tycker jag är underbart. Har man inte trädgård kan man ofta tigga kvistar när villaägarna beskär eller norpa när kommunen har stor beskärning i parken.

Ofta finns det billiga snittblommor. Just nu är tulpanerna ibland jättebilliga. Jag fick en bukett på torget för 20 kr härom veckan. Även i kruka kan man få billiga säsongsblommor. Ofta finns de i minivarianter som är billiga. Jätteroligt att ha t ex på skrivbordet på jobbet. Det lättar upp när det känns tungt.

Ett litet tillägg. Var idag på hälsoprofilundersökning på företagshälsan. Visade sig att jag hade toppvärden för min ålder. Lunchpromenaderna ger resultat!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards