Alla inlägg den 3 maj 2009

Av Ingela - 3 maj 2009 09:59

Valborgskvällen var vi och lyssnade på vårsången vid en otänd (säger man så?) rishög som skulle blivit en brasa. Ruskigt kallt hade det blivit på kvällen så det var tur att man hade kängorna kvar! Dagen efter åkte de upp på vinden för sommarförvaring.

Valborgskvällen blev sen här hemma med mycket prat. Tonåringen satt vid datorn och höll igång en konversation med en tre-fyra andra via Skype. På dagen hade tonåringarna varit på en strand för årets första dopp (det är bara i den åldern man klarar det). Hur som helst så hade lokalTV dykt upp och frågat om de skulle supa sig fulla på kvällen. När de sa nej så tappade TV intresset och drog vidare! Den stora majoriteten skötsamma tonåringar är inte intressanta utan det är de fåtaliga undantagen de letar upp och sen får man intrycket att alla ligger stupfulla i buskarna. Värt att tänka på nästa gång larmet går.

Eftersom Valborgskvällen blev sen så var jag ganska ur slag 1 maj. Från början hade vi tänkt att fiska denna dag men vattnet är så lågt att man får nästan ge sig ut med båt om man ska ha något. Istället hade vi premiär i mina föräldrars sommarstuga uppe vid smålandsgränsen. Lite svalare hade det hunnit bli men ändå skönt i gröngräset.

I går blev det en kortare cykelrunda till hembygdsparken, det är jättebra cykelbanor dit, bra när man ska cykla med en nioåring som inte är så pålitlig i trafiken. Till vår besvikelse var kaffestugan stängd så det var bara att vända och åka hem igen. Själv gjorde jag iordning våra pallkragar, fyllde med jord och sådde sallad och squash. Tomatplantorna är lite små för att planteras ut än, får vänta två tre veckor.

Det är inte mycket som återstår nu inför sommaren: tomatplantorna planteras (några veckor till), krukväxterna ut på balkongen (vi har balkong också) men det är det lite för kallt för än på nätterna. Sen har vi ju balkonglådorna och inköp av lite kryddväxter till "torra rabatten, där inget annat trivs. Det får också bli om några veckor.

För nu är det ju så att försommaren är tung, arbetsmässigt och evenemangsmässigt och i mitt fall också distansstudiemässigt. Mycket ska hinnas.

Till sist några kommentarer kring influensan. Verkar bli en pandemi av förkylning det här, om ens det. Och här har en annan laddat.... Först tänkte jag den förbjudna, hädiska tanken att det hade nästan varit skönt att bli liggande en vecka mellan arbetstoppen och semestern och få chans att reflektera lite. Men det blir nog inte ens det.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards