Direktlänk till inlägg 27 april 2009
Rabarbertiden kan utnyttjas till härliga efterrätter.
Rabarberkräm
Skölj rabarbern och skala den. Skär i mindre bitar.
Koka upp vatten och socker och lägg i rabarberbitarna. Koka under lock tills rabarbern är mjuk, ca 50-10 min.
Rör ut potatismjälet i lite vatten och häll i kastrullen under omrörning. Låt ktämen koka upp och ta sedan omedelbart från plattan. Annars kan den bli seg. Häll upp krämen och sockra på ytan så att det inte blir skinn. Låt svalna och servera med t ex kall mjölk eller lite naturell yoghurt.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | ||||||
|