Alla inlägg under april 2009

Av Ingela - 7 april 2009 20:20

Har varit en bra dag idag. Det började med att jag somnade om när maken gått upp och gett sig iväg. Bara det så håller man sig pigg resten av dagen. När jag ätit frukost och klätt mig gick jag en kortare morgonpromenad. Ägnade sedan några timmar åt min distanskurs med avbrott för förmiddagste. Jag lagade lunch, idag potatissoppa med smörgås till mig, Tonåringen och Sonen. Sedan var det trädgårdsarbete igen, vi sådde persilja och tomater. Jag gjorde sedan iordning en enkel fika åt mig och sonen och vi åkte ut till ett strövområde vid havet där vi gick en kortare promenad och fikade. Där vimlade det av vårtecken, bl.a är myrorna i full gång. Se bild nedan, När vi kom hem igen blev det lite avslappning och läsning innan det var dags att laga kvällsmat. Ikväll har jag varit på ett step-up pass medan de andra tränat karate. Det är precis så här jag vill ha mina dagar, lugna och utan stress men hyfsat strukturerade. Jag trivdes så bra när jag var föräldraledig när dagen delades upp av sömn och mat, Jag var luspank men det löste sig.

Min tonåring har tillbringat dagen med att sola på baksidan och med att läsa om "Så länge vi båda andas". När sonen inte hjälpt mig har har legat på soffan och tittat på film eller lekt med en klasskamrat.

Imorgon blir det genast mera snärjigt när jag bokat upp mig på ett yoga-pass.

Av Ingela - 6 april 2009 14:43

Har varit ganska aktiv idag ändå: Började med företagshälsan på morgonen. Fick rådet att fortsätta med avslappningsövningar och yoga för sömnbesvären. Tror det krävs mera men man vill ju ge det en chans. Sen var det frisör och sen bibliotek. Nu på eftermiddagen har det blivit lite trädgårdsarbete för mig och sonen. Det blev riktigt varmt i solskenet. Äntligen sol och vår för oss som längtat. Jag vet att snön ligger länge än norröver men ni har i alla fall mera ljus nu. Och vi har nu utslagna vitsippor!

Snart kommer de härliga vitsippebackarna!

Hoppas på ännu mera lugn och ro i morgon. Har kommit underfund med att jag är som en pensionär. Vill egentligen inte ha mer än en sak om dagen för att det ska vara riktigt lugnt!

Av Ingela - 5 april 2009 13:38

Idag är det Palmsöndag och vi går in i stilla veckan. För att påminna om de palmkvistar som Jesus hälsades med så tog man i sydliga länder också in palmkvistar och prydde hem och kyrkor med. I vårt land är det ju inte möjligt så här tog man in t ex björkris och annat som fanns till hands. Själv ska jag ju också ha min egna stilla vecka genom att vara ledig! Har inte haft påsklov sen jag gick i skolan. I fredags blev jag tillfrågad om vad jag skulle göra och citerade min dotter: "Så lite som möjligt".

Mitt påskgräs sådde jag för någon vecka sen och det har som synes blivit högt och vackert. Jag fick inte tag på prydnadsgräs utan sådde kattgräs i stället. Det är lite grövre men fint på sitt eget sätt. Idag har jag också tagit fram ett sparsmakat urval av vårt påskpynt, främst koncentrerat till kök och hall. Jag tog också ett djupt andetag och slängde ut papperspynt som ungarna gjort för länge sedan och som nu var trasigt. Ris har vi sedan någon dag, eftersom Sonen kom hem med pynt redan i torsdags. Ska försöka få in påskstämningen i veckan, ta det lugnt, börja så lite saker, läsa. Ska jag vara ärlig så hoppas jag på en dag med riktigt skitväder så att jag kan vara inne med gott samvete. Imorgon är det i alla fall besök på företagshälsan trots semester sen frisör och bibliotek.

Av Ingela - 2 april 2009 10:13

Apropå gårdagens inlägg så har jag nu tagit tag i den uppgiften jag bytte till mig och det känns mycket bättre! Det är något jag kan med ryggmärgen och just nu känner jag att det är något jag behöver. Överhuvudtaget tror jag att många, även jag, tiger och lider i tysthet. Säger man ifrån så får man oftast igenom det! Många gånger vet inte cheferna vad som händer, de har nog av sitt.

Annars denna soliga dag så fyller min lille son 9 år idag och uppvaktades på morgonkvisten. Starwarsfilmer, rollerblades och en gitarr var några av presenterna. Spela kan han bara litegranna ännu men mormor hoppas han ska bli inspirerad. Även för födelsedagspresenter så gör vi numera så att det är färre men rejälare presenter. Småsaker har han rummet fullt av ändå!

Tonåringen är tyvärr fortfarande på skolans skidresa men kommer i natt!

Snart är jag påskledig!!!!

Av Ingela - 1 april 2009 07:43

Jag fick ett uppdrag för en tid sedan som höll på att göra mig olycklig. Jag sover inte på nätterna längre och allt håller på att ramla ihop. Jag orkade inte vara optimistisk längre. Till slut bestämde jag mig för att nu får det vara nog och gick till min chef. Resultatet blev att jag bytte den jobbiga mot en annan som jag tror ska gå bättre. Återstår att se om det stämmer. Jag ska i alla fall vara ledig nästa vecka.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards