Direktlänk till inlägg 31 januari 2010
Nu är citrusfrukterna som bäst och jag brukat passa på att göra marmelad. I år prövar jag en ny sort:
Ca 1 liter
Tvätta frukterna noga. Dela dem och skär halvorna i mycket tunna skivor. Skär skivorna i kvartar eller i små bitar. Koka upp citronsaft och vatten i en gryta. Lägg i frukten och sjud under lock ca 20 minuter. Ta grytan från värmen, blanda i syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt utan lock ca 5-10 minuter. Tillsätt ev whisky och rör om. Låt svalna ca 15 minuter, rör om då och då. Häll upp på väl rengjorda burkar.
Så är det dags att ta tag i efterjulvintern! Ett sätt att pigga upp sig så här års är att tjuvstartat odlingssäsongen. Jag brukar göra plats i köksfönstret för lite matnyttigheter. Smörgåskrasse är en lättodlad klassiker som är dessutom är jättegod. ...
Om jag fick göra vad jag ville och inte behövde tänka på pengar så skulle jag gå i skogen och ligga på soffan och läsa romaner. Och titta på filmer. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
31 | |||
|