Alla inlägg under januari 2010

Av Ingela - 7 januari 2010 14:23

  

Med ålderns rätt har man äntligen börjat "klä sig efter väder" som grymnastikläraren sa. Vid min ålder vägrar man stå och frysa och har bland annat upptäckt vilket underbart plagg termobyxan är vid minusgrader! Under en lång kappa syns den inte ens! många har ju en rejäl jacka på sig men bara ett par tunna jeans som skyddar nertill! Numera klarar jag mig inte utan dem. När termometern går under noll så är vantar och mössor ett måste! Handskar kan man ha över nollan men vid minusgrader är det tumvantar som gäller!

Tänk alla år man gick och frös och satte stil och elegans före det praktiska! Det är såna saker som är bra med att bli äldre, man bryr sig inte så mycket!

Av Ingela - 6 januari 2010 15:29


Idag på trettondagen var det dags att slänga ut granen och plocka undan julpyntet. Dags att ladda för en vanlig januari! Barnen gladdes eftersom de fick äta det godis som hängde i granen men det känns lite sorgligt denna dagen eftersom festtiden är över och många långa vardagar ligger framför oss, nästa roliga hållpunkt är 14:e februari när Alla hjärtans dag och fastlagssöndagen sammanfaller! Efter det är det väl våffeldagen den 25:e mars som står på tur. Här gäller det att hitta på egna saker att se fram emot: Att träningen ska köra igång igen tex.

I morse diskuterade maken och jag varför man alltid sover bättre när man vet att man ska vara ledig. Varför är det så? Ofta vaknar man lika tidigt men kan somna om. Är det så betungande för människan att ha en tid att passa.  

Altandörrens lås är sönder och vi kan inte öppna dörren. Tyvärr har katten vant sig vid att gå in den vägen så nu får vi gå runt huset för att hämta henne. Det är så lagom lustigt i halvmörkret vid 7-tiden på morgonen när man har fått på sig termobyxor och jacka ovanpå nattlinnet. Nåväl, hoppas vi får den lagad snart.

Av Ingela - 5 januari 2010 10:08

  

Visst är vintern härlig! Inifrån! Visst kan man ta sig en påpälsad promenad och njuta av natur och solljus men jag vidhåller att vintern gör sig bäst från soffan med en varm filt omkring sig och en kopp te i handen! Det roliga med att gå ut om vintern är att det är så skönt att komma in!

Just nu har vi några minusgrader och ett tunnt snötäcke, men isen ligger! Och det är det inte varje år den gör här i söder. Nu lär det ju vara mer snö på väg så det kanske kan bli skidåkning också.

Av Ingela - 3 januari 2010 18:46

  

Efter att det har varit minusgrader i snart en vecka så ligger isarna även hos oss i söder! Maken och jag lyckades övertala barnen (med lite mutor: De fick chokladbitar) att följa med till en insjö i närheten och åka skridskor. Vi tog med min pappa också som har åkt mycket skridskor i sina dar. Sonen var den som gnällde mest och som inte ville med men när vi kom fram så fick han snabbt på sig skridskorna och stack iväg! Först hittade vi honom inte men när vi kom på att vi skulle titta efter en kille i vit luva som åkte bra så fann vi honom! Skridskoåkningen har gått framåt de gångerna han varit i ishallen med skolan! Även Tonåringen åkte, barhuvad och i solglasögon. Stil och elegans går före det praktiska.

Det blev inte så länge men vi har i alla fall åkt. Det här kan vara sista chansen i år. Nästa helg vet man inte hur det blir! Vädret svänger fram och tillbaka härnere om vintrarna, man får vara beredd på allt! Man märker i alla fall att dagarna är lite, lite längre redan! Härligt!

Av Ingela - 1 januari 2010 15:05

  

I går roade jag mig med att plocka undan det allra rödaste och juligaste julpyntet och lät bara det silvriga och glittriga vara kvar. Och så granen förstås. Så lägger vi julen bakom oss och laddar för det nya året. Det ska bli spännande att se vad som händer.

Idag vaknade jag när Maken gick upp vid niotiden. Dagen har varit stillsam. Filmtittande och en stilla promenad i ett strövområde i närheten. Som tur är så har vi lördag och söndag kvar innan allvaret börjar. Det är absolut hemskt att börja jobba den 2 januari när dygnsrytmen är helt förstörd och man inte är utsövd.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards